Tietoa lakkoavustuksista Akavan Yleinen Ryhmä ry:n jäsenille

11.12.2019

Lakkoavustukset Teollisuusliiton ja Ammattiliitto Pron lakoissa

 

Teollisuusliitto on ilmoittanut laillisesta lakosta (9.-11.12.2019) teknologiateollisuuden kentän lisäksi seuraavilla aloilla (rajatusti tietyissä yrityksissä): tekninen huolto, kunnossapito, kumiteollisuus, lasikeraaminen teollisuus, mekaaninen metsäteollisuus, muovituoteteollisuus ja kemian tuoteteollisuus, kemian perusteollisuus sekä öljy-, maakaasu- ja petrokemianteollisuus.

 

Ammattiliitto Pro on ilmoittanut laillisesta lakosta (9.-11.12.2019) teknologiateollisuuden ja suunnittelu- ja konsulttialan (9.-11.12.2019) lisäksi seuraavilla aloilla (rajatusti tietyissä yrityksissä): kemianteollisuus sekä kumi- lasikeraaminen teollisuus.

 

YTN on antanut lakkovaroituksen kahdelle sopimusalalle, teknologiateollisuuteen sekä suunnittelu- ja konsulttialalle. Katso lista yrityksistä sekä työnseisauksien ajankohdat.

Lista yrityksistä sekä ajankohdat

 

Mikäli YTN-liittojen jäsenet kuuluvat Teollisuusliiton tai Ammattiliitto Pron ilmoittamien em. työtaistelutoimien piiriin ja osallistuvat toimiin, niin jäsenliitot maksavat lakkoon osallistuville jäsenilleen lakkoavustuksen samoin periaattein kuin Teollisuusliitto ja Ammattiliitto Pro maksavat jäsenilleen. Ylemmän toimihenkilön tehtävissä toimivat työntekijät pidättäytyvät omissa työtehtävissään. Lakkoavustukset maksetaan YTN:n lakkoavustusjärjestelmän kautta.  
 

Lakkoavustus on YTN:n maksama korvaus lakon takia ansiotuloa vaille jääneille jäsenille. Lakkoavustusta haetaan neuvottelujärjestömme YTN:n verkkosivujen sähköisellä lomakkeella:  https://ytn.fi/tes-ja-sopimustoiminta/neuvottelut/

 

Lakkoavustuksen määrä:

70 euroa/päivä miinus verot – käytännössä 51,10 euroa päivä.

Maksetaan työvuorojen mukaisilta työpäiviltä

Huoltovelvollisuus ei vaikuta lakkoavustuksen määrään

 

Lakkoavustuksen maksatusperuste:

 

Lakkoavustuksen saamisen edellytyksenä on vähintään 7 vuorokauden jäsenyys AYR:ssä ja jäsenmaksun maksaminen vähintään liittymiskuukaudelta, lakkoavustuslomake, ja lakossa olo koko lakon ajan.

 

Lisätietoja:

Kaikkia YTN-liittojen jäseniä palvelee päivystyspuhelin numerossa 040 352 3671 (ma-su kello 8-18) sekä sähköpostipäivystys: lakko@ytn.fi