Hyvää Kunnon työpäivää kaikille!

5.10.2012

TJS Opintokeskuksen tiedote

Hyvää Kunnon työn päivää kaikille!

Vuokratyö ei monien mielestä ole kunnon työtä. TJS Opintokeskus järjestää kaikille avoimen luennon vuokratyöhön liittyvistä haasteista keskiviikkona 14.11. Tilaisuudessa myös pohditaan, mitä ay-liike voisi tehdä. Tervetuloa mukaan!

Kansainvälistä Kunnon työn päivää, Decent Work Day, vietetään Suomessa tänään 5.10. Lisää aiheesta mm. TJS:n verkkosivuilla.

Vuokratyö ja sen sääntely
14.11.2012 klo 13–15, TJS Opintokeskuksen koulutustila. Ilmoittautuminen 5.11. mennessä.

VTM Liisa Lähteenmäki kertoo väitöskirjatutkimuksensa pohjalta vuokratyöhön liittyvästä työntekijän säätelystä ja hallinnasta. Lähteenmäki on väitöstutkimuksessaan luonut kokonaiskuvaa siitä kulttuurisesta muutoksesta, jota vuokratyön lisääntyminen ja normalisoituminen on Suomessa merkinnyt.

Tutkimuksessaan Lähteenmäki hahmottaa lainsäätäjien, median, työnantajien ja ammattiyhdistysliikkeen toimia vuokratyön historiallisessa muutoksessa Suomessa ajalla 1990–2005. Lähteenmäki on tutkinut aiemmin työn ja perheen yhteensovittamista ja julkaisut tutkimustuloksiaan mm. kirjoissa Onks tää nyt ihan reiluu? ja Pärjäämisen ajat – horjuvat työt.

Tilaisuus on osa STTK:n ja TJS Opintokeskuksen Unelmia uudesta työstä -hanketta. Sen tavoitteena on tukea epävarmassa työssä työskenteleviä ja parantaa heidän työehtojaan. Hanke saa rahoitusta Euroopan sosiaalirahastosta.

Tilaisuus on maksuton.

Ilmoittautuminen: TJS:n verkkosivuilla https://tjs.kehatieto.fi/kurssikalenteri/ilmoittaudu.aspx?kid=938&tyyppi=Paiva 5.11. mennessä.

Lisätietoja: kehittämisasiantuntija Sikke Leinikki, TJS Opintokeskus, Unelmia uudesta työstä -hanke, sikke.leinikki@tjs-opintokeskus.fi, puh. 045 6350 673.

TJS Opintokeskus
Ratamestarinkatu 11 A, 00520 Helsinki

Osaamista yhdessä
TJS Opintokeskus on Akavan ja STTK:n yhteinen koulutus- ja palveluorganisaatio.