Akava: Akava laajeni kolmella uudella jäsenjärjestöllä

9.12.2008

Akavan hallitus hyväksyi tänään kokouksessaan yksimielisesti Akavan jäseniksi Päällystöliitto ry:n, Myynnin ja markkinoinnin ammattilaiset SMKJ ry:n ja Kuntien Tekniset ry:n. Uusien jäsenliittojen jäsenyys Akavassa alkaa vuoden 2009 alussa.

Päällystöliitto ry on puolustusministeriön ja sisäasiainministeriön hallinnon aloilla toimiva valtakunnallinen ammattijärjestö, joka kuului aiemmin Palkansaajajärjestö Pardiaan. Päällystöliittoon kuuluu 60 jäsenyhdistystä, jotka toimivat maanpuolustuksen, rajavartioinnin ja kansainvälisen kriisinhallinnan aloilla. Sen jäsenyhdistyksissä on yhteensä noin 5000 henkilöjäsentä.

Myynnin ja markkinoinnin ammattilaiset SMKJ ry on myynnin, markkinoinnin ja oston ammattilaisten edunvalvonta- ja palvelujärjestö, jossa on yli 27 000 jäsentä. SMKJ kuului aiemmin Toimihenkilökeskusjärjestö STTK:hen.

Kuntien Tekniset KTK ry edustaa kuntasektorilla toimivia teknisen koulutuksen saaneita toimihenkilöitä ja esimiehiä. KTK ry:ssä on seitsemän jäsenjärjestöä, joissa on yhteensä yli 10.000 jäsentä. 

Lisäksi vuoden 2009 alussa Valtion sivistyshallinnon virkamiehet VSV ry, joka on ollut järjestäytyneenä suoraan Akavaan, siirtyy Akavan Erityisalat ry:n jäseneksi. Akavassa on näiden muutosten tultua voimaan 33 jäsenliittoa ja arviolta 540 000 jäsentä.

- Toivotamme uudet jäsenet tervetulleeksi Akavaan. Muutokset osoittavat, että Akavaa pidetään houkuttelevana ja kehittyvänä keskusjärjestönä, toteaa järjestöyksikön johtaja Risto Kauppinen.

Lisätietoja:
Risto Kauppinen, Akavan järjestöyksikön johtaja, puh. 0400 529 029