Suomen Farmasialiitto: Farmasialiitto paheksuu Lääkelaitoksen pakkosiirtoa

17.12.2008

Tiedote 17.12.2008


Sosiaali- ja terveysministeriön alueellistamisen koordinaatioryhmä hyväksyi kokouksessaan 16. joulukuuta uuden lääkealan keskuksen perustamisen Kuopioon. Tämän perusteella sosiaali- ja terveysministeri Liisa Hyssälä tekee päätöksen lääkealan keskuksen alueellistamisesta tammikuussa.


Suomen Farmasialiitto paheksuu sitä, että Lääkelaitoksen henkilöstön kannanottoja ei ole lainkaan huomioitu päätöstä valmisteltaessa. Farmasialiiton mielestä sosiaali- ja terveysministeriö on juntannut syksyn aikana lääkealan hallinnon kehittämistä ilman aitoa keskustelua.


Ministeri Hyssälä on korostanut, että kyseessä ei ole Lääkelaitoksen tai Lääkehoidon kehittämiskeskus Rohdon alueellistaminen, vaan aivan uuden laitoksen perustaminen. Käytännössä uuden keskuksen ?sijoittaminen? on kuitenkin Lääkelaitoksen ja Rohdon toiminnan alueellistaminen. Vain 12 henkilöä yli 200:sta Lääkelaitoksen työntekijästä on elämäntilanteestaan johtuen halukkaita muuttamaan Kuopioon.


Farmasialiiton mukaan lääkealan keskuksen perustamisessa ensisijaista pitäisi olla lääketurvallisuuden ylläpito ja toiminnan korkealaatuinen jatkuminen eurooppalaisessa verkostossa. Lääkealan hallinto halvautuu, jos erityisammattitaitoa edellyttävä henkilöstö hakeutuu muihin tehtäviin.


Lisätietoja:
Suomen Farmasialiiton puheenjohtaja, FaT Inka Puumalainen,
puh. 0400 798 297