YTN: YTN odottaa Nokialta yhteiskuntavastuun kantamista

4.11.2008

Ylemmät Toimihenkilöt YTN on seurannut huolestuneena yhä kasvavaa yt-neuvottelujen sumaa.


Tiistaina Suomen teknologiateollisuuden kantava voima Nokiakin ilmoitti aloittavansa yt-neuvottelut, jotka koskevat maailmanlaajuisesti noin 800 Nokian työntekijää. Heistä yli 400 työskentelee Suomessa ja suurin osa on ylempiä toimihenkilöitä.


- Nokia on aiemmin toiminut kiitettävästi yt-neuvotteluissa ja on julkisuudessa profiloitunut vastuullisena toimijana. YTN toivoo, että Nokia jatkaa valitsemallaan avoimella ja rakentavalla linjalla. Irtisanottaville työntekijöille on pyrittävä löytämään työtä yhtiön sisältä ja tuettava kaikin tavoin uuden työpaikan etsimisessä. Heille on myös tarjottava mahdollisuutta päivittää vanhaa tai hankkia uutta koulutusta, sanoo YTN:n teknologiateollisuuden vastuullinen asiamies Tomi Seppä.


Nokia ilmoitti aloittavansa yt-neuvottelut Markets-ryhmän myynnissä ja markkinoinnissa sekä pitkän aikavälin tutkimuskeskuksessaan Nokia Research Centerissä. Suunnitellut muutokset on tarkoitus saada päätökseen ensi vuoden alkuun mennessä.


Markets-ryhmän muutokset vaikuttavat suoraan noin 450 työntekijään, joista noin sata on Suomessa. Tutkimuskeskuksen toimintojen keskittäminen tiettyihin ydinalueisiin koskee maailmanlaajuisesti 130:tä Nokia Research Centerin työntekijää. Heistä lähes sata työskentelee Suomessa.


Joitain pienempiä järjestelyjä on tulossa myös konsernin sisäisiin maailmanlaajuisiin toimintoihin. Väkeä on tarkoitus vähentää noin 35 pääasiassa Suomesta.


Lisäksi Nokia aikoo sulkea Turun yksikkönsä tammikuun loppuun mennessä. Tarkoituksena on, että Turun yksikön 220 työntekijää siirtyvät joko Salon tai pääkaupunkiseudun Nokian yksikköihin.


Lisätietoja: Tomi Seppä, YTN:n teknologiateollisuuden vastuullinen asiamies, 040 508 3719