Akava: Akava Camp 2009 Joensuussa: Parempaa työelämätietoutta opiskelijoille

2.10.2009

Akava Camp -korkeakoulukiertue kiertää jälleen syyslukukaudella opiskelupaikkakunnilla. Akava järjestää Akava Camp -kiertueen tänä vuonna kolmatta kertaa. Se on muodostunut perinteiseksi ja odotetuksi syksyn tapahtumaksi. Kiertueen tavoitteena on välittää työelämätietoutta ja tukea akavalaisten liittojen jäsenhankintaa.


Aiempina vuosina Akava Camp on tavoittanut yli 20 000 opiskelijaa ja tavoitteet tämän syksyn kiertueelle ovat vähintään yhtä korkealla. Akava Camp on esillä syksyn aikana 15 opiskelijakaupungissa ja vierailee yli kahdessakymmenessä korkeakoulussa. Kiertueella on infopisteitä, joilla korkeakouluopiskelija voi tavata oman liittonsa edustajia ja saada tukea sekä vastauksia työelämäkysymyksiin.


Kiertueen merkitys on suuri, sillä harvat korkeakoulut tarjoavat opiskelijoilleen tarpeellisia työelämäkursseja. Vastavalmistunut joutuu usein oppimaan pelisäännöt kantapään kautta. Valmistumassa oleva opiskelija joutuu etsimään tietoa itsenäisesti. Samalla syntyy helposti vääriä mielikuvia omasta urasta ja tulevaisuudesta. Myös taloudellinen tilanne on tuonut työmarkkinoille suuret, uudet haasteet, joissa opiskelijoiden pitää pystyä selviytymään.


Korkeakouluopiskelijoiden työelämätietoisuus on joutunut erityiseen haasteeseen kuluvan vuoden aikana. Työelämän pelisääntöjen tunteminen on heille nyt tärkeää, sillä opiskelijat ja vastavalmistuneet joutuvat usein ensimmäisenä kärsimään työnantajan miettiessä säästökeinoja. Akava ja akavalaiset jäsenliitot eivät halua jättää opiskelijaa yksin huolien kanssa.


Akava Camp 2009:
Infopiste on esillä kussakin tapahtumapaikassa kello 9.30 - 14.30


ti 6.10. Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulu, Wärtsilä, Karjalankatu 3, Joensuu


ke 7.10. Joensuun yliopisto, Educa, Tulliportinkatu 1


to 8.10. Joensuun yliopisto, Carelia, Yliopistokatu 4


Tarkemmat tiedot kiertueesta ja sen aikataulusta saat osoitteesta: www.akavacamp.fi


Kiertueen pääyhteistyökumppanina on aiempien vuosien tapaan If Vahinkovakuutusyhtiö.


Lisätietoja korkeakoulukierroksesta antaa:
Tuomas Meriniemi, puh. 050 538 5482, tuomas.meriniemi@akava.fi