Jos työsuhteessa ja työolosuhteissa on ongelmia tai epäselvyyksiä, niin asioiden selvittämiseksi kannattaa edetä seuraavasti:

  • Yritä aina selvittää epäselvyys työpaikalla oman esimiehesi kanssa.
  • Jos ongelma tai epäselvyys ei selviä, jatka asian selvittelyä paikallisen luottamusmiehen avustuksella (työsuojeluasiassa työsuojeluvaltuutetun kanssa).
  • Jos asia ei selviä paikallisesti, ota yhteyttä AYR:ään mieluiten sähköpostitse. Hallituksen jäsenten sähköpostiosoitteet löytyvät sivulta yhteystiedot. Nopeissa tilanteissa voit soittaa suoraan puheenjohtajalle, puh. 050 375 8301, joka neuvoo, miten asiassa voi edetä. Akavan Yleisen Ryhmän jäsenillä on jäsenetunaan oikeus saada Asianajotoimisto Suomen Juristit Oy:n lakimiehiltä neuvontaa puhelimitse työ- ja virkasuhteisiinsa sekä yksityiselämäänsä liittyvissä oikeudellisissa asioissa. Neuvonta ei koske työtehtäviä, elinkeino-, sijoitus- ja ansiotoimintaa eikä luottamustehtävää. Puhelinneuvonta kattaa asiat, jotka jäsen voi esittää ja lakimies selvittää puhelimessa. Jos asiaa ei voida selvittää puhelinkeskustelun aikana, jäsenellä on mahdollisuus sopia Suomen Juristit Oy:n lakimiehen kanssa toimeksiannosta. Toimeksiannot eivät kuulu jäsenetujen piiriin, joten niistä muodostuvat kulut jäsen maksaa itse. Lisätietoja oikeusapupalvelusta saat tästä.