Kokouskutsu Akavan Yleisen Ryhmän ylimääräiseen vuosikokoukseen 26.8.2019

8.8.2019

 

 AKAVAN YLEINEN RYHMÄ RY:N (AYR) YLIMÄÄRÄINEN VUOSIKOKOUS

 

Akavan Yleinen Ryhmä ry:n (AYR) ylimääräinen vuosikokous pidetään maanantaina 26.8. 2018 kello 17.00 alkaen hotelli Arthurin ravintolakabinetissa, os. Vuorikatu 19, 00100 Helsinki.


Kokouksessa käsitellään ajankohtaisia asioita sekä AYR:n sääntömuutoksia. 

 

Työelämän muutosten ja järjestöjen yhteistyötarpeiden vuoksi AYR:n hallitus ehdottaa sääntöjen modernisoinnin jatkamista.

Samalla tehdään teknisiä muutoksia, joiden tarkoituksena on nopeuttaa jäsenhakemusten käsittelyä ja keventää hallinnollista taakkaa.

 

Muutoksia ehdotetaan pykäliin 2-5, 9-10 sekä 12-13. Yhteistyö Vakava ry:n ja sitä kautta neuvottelujärjestöjen (JUKO ja YTN) kanssa on tiivistynyt samalla kun keskusjärjestö Akavan rooli työtaistelutilanteissa on muuttunut (2 § ja 12 §). Pykälissä 3-5 ja 9 käsitellään jäsenlajeja, jäsenten hyväksymis- ja eromenettelyä sekä niiden mukaisia jäsenmaksuja. Uusi jäsenlaji ”varsinainen työttömyyskassaan kuulumaton henkilöjäsen” (esimerkiksi seniorijäsen) vaikuttaa myös vuosikokouksen päätöksentekoon (10 §). Koska esimerkiksi lainsäädännön muuttuessa voi tulla uusia sääntömuutostarpeita, hallinnollista taakkaa on tarkoitus keventää poistamalla edellytys sääntömuutosten tekemisestä kahdessa peräkkäisessä kokouksessa (13 §). AYR:n hallitus ehdottaa lisäksi, että se saa kokoukselta valtuudet ottaa sääntömuutoksessa huomioon mahdolliset Patentti- ja rekisterihallituksen edellyttämät tekniset korjaukset.

 

Esityslistan ja kokousmateriaalin löydät myös nettisivuiltamme www.ayr.fi kohdasta Ajankohtaista.


Kokouksen jälkeen tarjolla pientä purtavaa.

Pyydämme ilmoittamaan osallistumisesta viimeistään 22.8.2018 sähköpostitse akavanyleinenryhma@ayr.fi.


Lämpimästi tervetuloa!

 

Ystävällisin terveisin,

Akavan Yleinen Ryhmä ry
Hallitus